Recepten

Dit zijn de lekkerste wortel gerechten

Wortelen, voor de één alleen bekend van de hutspot en voor de ander een absolute toevoeging voor meerdere verschillende recepten. Zonder dat we het ons vaak realiseren, kun je namelijk veel meer met een bepaalde soort groente, dan wat je aanvankelijk zult denken. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor de wortel. Zo kun je een […]

Lees meer

Runderstoofpot met aardappel en wortel

Runderstoofpot met aardappel en wortel

Runderstoofpot met aardappel en wortel is een rijk gevuld gerecht, dat typisch een gerecht is voor de koude wintermaanden. Het gerecht kun je echter ook in de zomer klaar maken, door de winterpeen te vervangen door waspeen, en het stoofvlees door gehaktballetjes. Dat maakt het gerecht wat minder zwaar, terwijl de heerlijke smaak behouden blijft.

Lees meer

Hutspot

Hutspot

Hutspot, dat in Nederland ook onder diverse andere namen bekend is, wordt gemaakt van winterpeen, uien en aardappelen. Daarnaast zijn er diverse andere variaties te maken, die echter in geen enkele wijze meer herinneren aan de originele hustpot uit Nederland, want daar gaat niets meer in dan de eerder genoemde winterpeen, uien en aardappelen.

Lees meer

Pilav met Wortel

Pilav met wortel

Pilav met wortel is een gerecht dat van oorsprong uit verschillende landen uit het Midden Oosten afkomstig is, en dat ook weer op verschillende manieren gemaakt kan worden. In dit recept voegen we rozijnen en uitjes toe, maar het kan ook gemaakt worden met erwten en mais.

Lees meer

Wortelsalade

Wortelsalade

Een wortelsalade kun je op veel verschillende manieren klaar maken, waarbij niet noodzakelijkerwijs de wortel het hoofdingrediënt hoeft te zijn. Er zijn zoveel variaties mogelijk dat we wat dat betreft wel een kookboek kunnen maken met alleen maar recepten voor wortelsalade.

Lees meer

Stoofpot met Wortel

Stoofpot met wortel

Stoofpot met Wortel met een gerecht dat heerlijk is in de wintermaanden, toch al de tijd dat al die heerlijke stoofpotten weer helemaal in zijn. Het is een wat zwaarder gerecht, net als overigens stamppot zuurkool of hutspot. Dat laatste wordt natuurlijk ook met wortel gemaakt.

Lees meer