Gestoofde wortel met bleekselderij en venkel is een gerecht waar je goed de verschillende smaken van de verschillende groenten kunt proeven.
Venkel en bleekselderij worden niet al te vaak gebruikt in de Nederlandse keuken, maar de combinatie met de wortelen zal zeker naar meer smaken. Het voordeel van dit gerecht is dat het klaar te maken is in slechts 30 minuten.
[wp_ad_camp_2]
Recept Gestoofde wortel met bleekselderij en venkel
Vanzelfsprekend kun je bij dit gerecht ook nog vlees serveren, zoals runderlappen of gehaktballen. Ook kun je er nog gebakken aardappelen bij serveren.
Ingrediënten
- 4 Grote winterpenen
- 3 Stengels Bleekselderij
- 0,5 Venkel
- 1 Rode ui
- Peper naar smaak
- Klontje boter.
- 4 Deciliter Kippenbouillon uit pot of gemaakt van blokjes
Bereiding
-
Snij het harde gedeelte uit de venkel, en snij een halve venkel in halve ringen.
-
Maak de wortelen schoon en snij de winterpeen in reepjes van 6 centimeter lengte en 1 centimeter dik.
-
Snij ook de bleekselderij in ongeveer dezelfde grootte.
-
Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne ringen.
-
Doe de winterpeen, de bleekselderij, de rode ui, en de venkel in een pan. Schenk de kippenbouillon erbij, en doe de deksel op de pan.
-
Breng de bouillon aan de kook op een middelhoog vuur. Laat de groente ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
-
Haal de deksel na 15 minuten van de pan, en laat het vocht een minuut of 3 inkoken.
-
Peper naar smaak toevoegen, en het klontje boter.
-
Schep de groenten nog even om, en het gerecht is klaar om te serveren.
[wp_ad_camp_1]