Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Gegrilde herfstgroenten uit de oven is natuurlijk een gerecht waarvan je voor een groot gedeelte zelf kunt bepalen welke groenten je gebruikt. De herfst kent immers veel verschillende groenten die specifiek in overvloed te krijgen zijn in dit jaargetijde.

Bovendien kun je dit recept makkelijk aanpassen naar de lente en de zomer. Overigens is het vandaag de dag allang niet meer zo dat bepaalde groenten in andere jaargetijden niet meer verkrijgbaar zijn.

Wees dus creatief, en wissel rustig groenten voor andere groenten die je lekker lijken. Je kunt eigenlijk alle soorten groenten gebruiken, behalve de normale sla en de ijsbergsla. Wel rucola en bijvoorbeeld witlof.

[wp_ad_camp_2]

Recept Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Ook alle soorten bonen kun je gebruiken, alle soorten wortel, en alle soorten kool. Bijvoorbeeld gehalveerde spruitjes.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword herstgroenten, Wortels
Voorbereidingstijd 45 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 135 kcal

Ingrediënten

  • 4 Grote winterpenen, of andere wortelen
  • 2 Pastinaken
  • 100 Gram Verse snijbonen of gesneden snijbonen
  • 2 Grote aardappelen
  • 2 Theelepels Gehakte verse tijm
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 150 Gram Feta, of een andere soort kaas

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.

  2. Maak de bonen schoon en breek of snij deze. De aardappelen dun schillen en in blokjes of repen snijden.

  3. De pastinaak schillen, en de wortelen schoon maken. Snij de pastinaak en de wortelen in reepjes.

  4. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.

  5. Meng in een kom de gehakte tijm, de knoflook en de olijfolie. Breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.

  6. Doe alle groenten in een ovenschaal en schenk het oliemengsel erover. Schep het nog even om.

  7. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten ongeveer 30 minuten. Schep tussendoor de groenten nog een paar keer om.

  8. Verkruimel de feta of rasp een andere soort kaas.

  9. Haal de ovenschotel uit de oven en strooi er nog wat feta of kaas over.

[wp_ad_camp_1]