Worteltaart

Worteltaart met banaan

Worteltaart met banaan, een heerlijke variatie op de hartige taarten die steeds populairder worden. In dit geval een taart die zowel hartig is, als ook lekker zoet met de banaan en de kaneel die in dit recept gebruikt worden.

Deze worteltaart is eigenlijk niet bedoeld voor een maaltijd, hoewel je rustig een stukje kunt serveren als dessert.

Recept Worteltaart

En diegenen die dit een lekker recept vinden kunnen de taart natuurlijk altijd eten.

Gang Dessert, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword taart, Wortels
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale Tijd 1 uur 50 minuten
Geschikt voor 10 Srukken
Calorieën 475 kcal

Ingrediënten

  • 300 Gram Winterpeen
  • 200 Gram Basterdsuiker, bruin of wit
  • 4 Eieren
  • Snufje zout
  • 200 Milliliter Zonnebloemolie
  • 2 Theelepel Kaneelpoeder
  • 250 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 8 Gram Bakpoeder
  • 2 Rijpe bananen
  • 25 Gram Boter op kamertemperatuur
  • 60 Gram Walnoten
  • 3 Eetlepels Roomkaas uit een bakje
  • 200 Gram Poedersuiker

Bereiding

  1. Oven voor verwarmen op 170 graden.

  2. Een springvorm invetten met een beetje boter.

  3. De winterpeen schoon maken en raspen.

  4. Met een mixer de eieren, de basterdsuiker en een snufje zout tot een schuimige massa kloppen.

  5. Met de mixer op de laagste stand de olie er doorheen mixen.

  6. Bakmeel, kaneelpoeder en bakpoeder toevoegen en voorzichtig mengen met mixer op laagste stand of met een houten lepel.

  7. De bananen van schil ontdoen en met een vork fijn prakken.

  8. De walnoten fijn hakken.

  9. Geraspte wortel, fijn geprakte bananen en de gehakte walnoten aan het deeg toevoegen, en voorzichtig mengen.

  10. Deeg in de springvorm doen en in 75 tot 90 minuten bakken in de oven. Vanaf ongeveer 50 minuten regelmatig controleren of de taart gaar is, wat je met een breinaald kunt doen. Steek hiertoe de naald, het kan ook met een lange satéprikker, in de taart. Blijft er geen deeg kleven is de taart gaar. Blijft er wel wat zitten de taart nog even gedurende een minuut of vijf door laten bakken.

  11. Als de taart klaar is eerst laten afkoelen in de vorm. Daarna de springvorm verwijderen.

  12. De boter, poedersuiker en roomkaas in een kom mixen tot een glazuur.

Advertentie