Hutspot, dat in Nederland ook onder diverse andere namen bekend is, wordt gemaakt van winterpeen, uien en aardappelen.
Daarnaast zijn er diverse andere variaties te maken, die echter in geen enkele wijze meer herinneren aan de originele hustpot uit Nederland, want daar gaat niets meer in dan de eerder genoemde winterpeen, uien en aardappelen.
Vooral over de hoeveelheid en de verdeling van deze drie ingrediënten bestaat nogal eens verschil van mening. Laten we voorop stellen dat het vooral ook te maken heeft met smaak. De een zal immers graag meer winterpeen willen gebruiken, terwijl een ander bijvoorbeeld wat minder winterpeen wil en meer uien.
De hoeveelheid die in het onderstaande recept genoemd wordt, is dus aan je eigen wensen onderhevig. Varieer gewoon als je dat lekkerder lijkt.
[wp_ad_camp_2]
Recept Hutspot
De soort vlees die er bij dit gerecht wilt eten, laten we je helemaal zelf kiezen. Klapstuk, verse worst, rook worst, en ga zo maar door. Het is er allemaal lekker bij.
Ingrediënten
- 750 Gram Winterpeen
- 750 Gram Bloemige of kruimige aardappelen
- 1 Grote ui
- 25 Gram Boter
- 50 Milliliter Volle melk
- Snufje zout en wat peper
Bereiding
-
De aardappelen schillen en in stukken snijden die ongeveer even groot zijn.
-
De ui schoonmaken en in ringen of halve ringen snijden.
-
Maak de winterpeen schoon, en schraap de buitenkant van de wortel af. Op deze manier zijn alle vieze en vuile stukken van de wortels verwijdert.
-
Snij de winterpeen in stukken. Eventueel kun je er nog wat stukjes knolselderij bij doen.
-
Wat in een grote pan doen met wat zout. Doe de aardappelen, de winterpeen, en de uien in de pan. Kook het geheel ongeveer 20 tot 25 minuten totdat alles gaar is.
-
Giet de hutspot af, en stamp de hutspot met een pureestamper.
-
Doe de melk erbij, en het klontje boter. Roer de hutspot nog eens goed door elkaar, en voeg eventueel zout en peper toe.
[wp_ad_camp_1]