Een wortelsalade kun je op veel verschillende manieren klaar maken, waarbij niet noodzakelijkerwijs de wortel het hoofdingrediënt hoeft te zijn.
Er zijn zoveel variaties mogelijk dat we wat dat betreft wel een kookboek kunnen maken met alleen maar recepten voor wortelsalade.
In dit recept maken we een salade van wortel in julienne gesneden. Met andere woorden in fijne reepjes, met sinaasappel en honing.
[wp_ad_camp_2]
Recept Wortelsalade
Een heerlijk gerecht waarin de diverse toch wel zoete smaken goed bij elkaar passen, en een gerecht dat ook nog eens licht en gezond is.
Ingrediënten
- 450 Gram Wrtel, winterpeen of bospeen, julienne gesneden
- 1 Sinaasappel
- 4 Theelepels Honing
- 4 Eetlepels Goede olie
- 2 Eetlepels Sesamzaad<
- 7,5 Deciliter Water
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
-
De 450 gram dun gesneden wortelreepjes, waarbij het verder niet uitmaakt of je waspeen c.q. bospeen gebruikt of winterpeen, in een kom doen.
-
De schil van de sinaasappel raspen, je hebt slechts een beetje nodig, en de sinaasappel uitpersen.
-
De rasp en het sap van de sinaasappel in een andere kom doen.
-
De honing erbij doen, alsmede de olie, een snufje zout en peper naar smaak. Het geheel goed doorroeren zodat de dressing goed gemengd wordt.
-
De dressing over de wortelreepjes doen en wederom goed mengen.
-
In een pan zonder olie of de sesamzaadjes roosteren, en lichtbruin bakken. Af en toe de zaadjes in de pan wat op en neer schudden zodat deze niet aanbranden.
-
De zaadjes even laten afkoelen en over de wortelsalade strooien.
Opmerkingen - Tips
Zoals al eerder aangegeven zijn er diverse recepten voor een salade met wortel, waarbij meestal de wortel julienne gesneden wordt.
Bijvoorbeeld wortelreepjes met wat suiker en mayonaise, of een salade van diversen verse groenten met wat tijm en peterselie zonder verdere toevoegingen.
Probeer je eigen creatie ook rustig eens uit.
[wp_ad_camp_1]