Romige risotto met wortel

Romige risotto met wortel

Romige risotto met wortel is zo’n recept dat prima laat zien hoe veelzijdig het koken met wortelen kan zijn, en dat vooral laat zien hoe lekker de gerechten zijn die je met wortels klaar kunt maken.

En dat terwijl wortelen toch bekend staan als een groente die nagenoeg altijd te koop is, zonder dat daar veel voor betaald moet worden. En dat is gewoon vandaag de dag een bijkomend voordeel.

In dit recept, waarvan de bereiding helemaal niet zo lang duurt, voegen we bovendien ook gorgonzola toe, en verder geen vlees. Dit is immers niet altijd bij een maaltijd nodig.

[wp_ad_camp_2]

Recept Romige risotto met wortel

In plaats van gorgonzola kun je eventueel ook een andere kaas gebruiken, zoals bijvoorbeeld camembert.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword risotto, Wortels
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 405 kcal

Ingrediënten

  • 800 Gram Winterpeen (Gebruik ook eens een keer in plaats van winterpeen, waspeen en doperwten.)
  • 400 Gram Risottorijst
  • 6 Eetlepels Olijfolie
  • 30 Gram Verse peterselie
  • 200 Milliliter Ongezoete room
  • 2 Uien
  • 200 Gram Gorgonzola

Bereiding

  1. De uien schoon maken en snipperen.

  2. De helft van de olie in een braadpan verhitten, en daarin de helft van de uien bakken.

  3. Bak de rijst 1 minuut mee, totdat de korrels beginnen te glanzen.

  4. Zout en peper toevoegen naar smaak, en beetje bij beetje ruim 1 liter water bij de rijst doen. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen.

  5. De winterpeen schoon maken en in plakken snijden.

  6. De rest van de olie in een koekenpan verhitten, en de rest van de uien en de winterpeen gedurende ongeveer 4 minuten bakken.

  7. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels in ongeveer 15 minuten beetgaar.

  8. De gorgonzola en stukken snijden en de peterselie fijn hakken.

  9. De helft van de peterselie en de room door de risotto mengen. De gorgonzola over de winterpeen verdelen, en laten smelten.

  10. Verdeel de risotto over vier borden en strooi de rest van de peterselie over de risotto. Schep de wortels ernaast op het bord.

[wp_ad_camp_1]