Pilav met Wortel

Pilav met wortel

Pilav met wortel is een gerecht dat van oorsprong uit verschillende landen uit het Midden Oosten afkomstig is, en dat ook weer op verschillende manieren gemaakt kan worden.

In dit recept voegen we rozijnen en uitjes toe, maar het kan ook gemaakt worden met erwten en mais.

Iedere regio of land in het Midden Oosten kent eigenlijk wel een eigen recept voor Pilav. En zijn zelfs recepten zonder rijst, zoals in dit recept gebruikt wordt.

Eigenlijk kun je stellen dat in geen enkele regio in het Midden Oosten de Pilav op dezelfde manier wordt klaar gemaakt.

Recept Pilav met wortel

Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 360 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Geraspte wortel Het maakt niet veel uit of je zomerwortelen gebruikt of winterpeen.
  • 500 Milliliter Bouillon
  • 2 Theelepels Komijn
  • 3 Bosuien of lenteuien
  • 1 Eetlepel Zonnebloempitten
  • 300 Gram Rijst
  • Snufje kurkuma
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Ui
  • 3 Eetlepels Rozijnen

Bereiding

  1. Ui schoon maken en in kleine stukjes snijden.

  2. Wortels schoon maken en in plakjes of stukjes snijden.

  3. Blokjes ui en wat olijfolie fruiten. Daarna de wortel toevoegen en ongeveer 5 minuten mee bakken.

  4. Komijn er door heen roeren.

  5. Bosuien in ringen snijden.

  6. De rijst, de zonnebloempitten en de rozijnen toevoegen. Ongeveer 3 minuten roerbakken.

  7. Bouillon er bij schenken. Zorg dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder de bouillon blijft.

  8. Langzaam laten koken totdat de rijst gaar is, kijk op de verpakking voor de duur. Rijst moet droog koken.

  9. Kurkuma en de bosuien toevoegen, en nog even op een laag vuur verwarmen. Gedurende niet meer dan ongeveer drie minuten.

Advertentie