Dit zijn de lekkerste wortel gerechten

Wortelen, voor de één alleen bekend van de hutspot en voor de ander een absolute toevoeging voor meerdere verschillende recepten. Zonder dat we het ons vaak realiseren, kun je namelijk veel meer met een bepaalde soort groente, dan wat je aanvankelijk zult denken. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor de wortel. Zo kun je een wortel koken, bakken, maar ook garen in de oven. Om je een idee te geven wat je allemaal met een wortel kunt, hebben we een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd, dat wanneer je deze probeert, je in één keer volledig om bent.

Kant-en-klaar pakketten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle ingrediënten voor je maaltijd los in de supermarkt te halen, maar je hebt natuurlijk ook gewoon de mogelijkheid tegenwoordig om online te bestellen. Zo kun je een heerlijke maaltijd box via maaltijdbox.nl bestellen, waarmee jij de lekkerste gerechten kunt maken. Waar de één kiest voor een hutspot met hachee, kun je ook kiezen voor een vegan box. In de vegan box zitten namelijk de lekkerste gerecht waarmee jij verschillende veganistische recepten kunt maken. Bestel je de reguliere maaltijdbox voor het hele gezin, dan kun je ook een dag kiezen voor een vegan maaltijd. Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

Verschillende recepten.

Je kunt een wortel bijna overal voor gebruiken. Wel is het goed om te kijken welke wortel je gebruikt. Zo kennen we namelijk de winterpeen, maar zijn er daarnaast nog tal van andere wortelen te verkrijgen. Een goede manier om wortel in je recept te verwerken, is door te bakken. Je schilt de wortel eerst en vervolgens snijd je deze in dunne plakjes. Wil je wat meer ‘bite’ dan kun je de plakjes ook wat dikker snijden. Vervolgens kun je ze eerste koken, maar ook direct roerbakken behoort tot de mogelijkheden. Zo is de combinatie van wortel, paprika en ui vaak ontzettend populair, maar kun je er ook voor kiezen om worstel te combineren met wat honing en ketjap, voor een wat zoete, oosterse smaak.

Wortels op de BBQ

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het wordt wel op de BBQ gegooid. Met het gemak van de bbq box, hoef je niet meer na te denken wat je allemaal moet halen, maar wordt alles keurig netjes in een kant-en-klare box bij je bezorgd. Deze box kun je voor een groot deel zelf samenstellen, zodat je alleen maar krijgt wat je lekker vindt. Naast het feit dat de BBQ natuurlijk bij uitstek geschikt is voor het braden van vlees, kun je er ook tal van verschillende groentes op grillen. Zo kun je een wortel in plakjes snijden, maar er ook in z’n geheel opleggen. Houd er alleen wel rekening mee, dat wanneer je dat doet, het een stuk langer duurt voordat deze gaar is. We kunnen je verzekeren, een rauwe wortel is niet aan te raden.