En diegenen die dit een lekker recept vinden kunnen de taart natuurlijk altijd eten.
Oven voor verwarmen op 170 graden.
Een springvorm invetten met een beetje boter.
De winterpeen schoon maken en raspen.
Met een mixer de eieren, de basterdsuiker en een snufje zout tot een schuimige massa kloppen.
Met de mixer op de laagste stand de olie er doorheen mixen.
Bakmeel, kaneelpoeder en bakpoeder toevoegen en voorzichtig mengen met mixer op laagste stand of met een houten lepel.
De bananen van schil ontdoen en met een vork fijn prakken.
De walnoten fijn hakken.
Geraspte wortel, fijn geprakte bananen en de gehakte walnoten aan het deeg toevoegen, en voorzichtig mengen.
Deeg in de springvorm doen en in 75 tot 90 minuten bakken in de oven. Vanaf ongeveer 50 minuten regelmatig controleren of de taart gaar is, wat je met een breinaald kunt doen. Steek hiertoe de naald, het kan ook met een lange satéprikker, in de taart. Blijft er geen deeg kleven is de taart gaar. Blijft er wel wat zitten de taart nog even gedurende een minuut of vijf door laten bakken.
Als de taart klaar is eerst laten afkoelen in de vorm. Daarna de springvorm verwijderen.
De boter, poedersuiker en roomkaas in een kom mixen tot een glazuur.