In plaats van gorgonzola kun je eventueel ook een andere kaas gebruiken, zoals bijvoorbeeld camembert.
De uien schoon maken en snipperen.
De helft van de olie in een braadpan verhitten, en daarin de helft van de uien bakken.
Bak de rijst 1 minuut mee, totdat de korrels beginnen te glanzen.
Zout en peper toevoegen naar smaak, en beetje bij beetje ruim 1 liter water bij de rijst doen. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen.
De winterpeen schoon maken en in plakken snijden.
De rest van de olie in een koekenpan verhitten, en de rest van de uien en de winterpeen gedurende ongeveer 4 minuten bakken.
Doe de deksel op de pan en stoof de wortels in ongeveer 15 minuten beetgaar.
De gorgonzola en stukken snijden en de peterselie fijn hakken.
De helft van de peterselie en de room door de risotto mengen. De gorgonzola over de winterpeen verdelen, en laten smelten.
Verdeel de risotto over vier borden en strooi de rest van de peterselie over de risotto. Schep de wortels ernaast op het bord.