Ga terug
Afdrukken

Recept Pilav met wortel

Eigenlijk kun je stellen dat in geen enkele regio in het Midden Oosten de Pilav op dezelfde manier wordt klaar gemaakt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword pilav, Wortels
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 360 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Geraspte wortel
  • 500 Milliliter Bouillon
  • 2 Theelepels Komijn
  • 3 Bosuien of lenteuien
  • 1 Eetlepel Zonnebloempitten
  • 300 Gram Rijst
  • Snufje kurkuma
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Ui
  • 3 Eetlepels Rozijnen

Bereiding

  1. Ui schoon maken en in kleine stukjes snijden.

  2. Wortels schoon maken en in plakjes of stukjes snijden.

  3. Blokjes ui en wat olijfolie fruiten. Daarna de wortel toevoegen en ongeveer 5 minuten mee bakken.

  4. Komijn er door heen roeren.

  5. Bosuien in ringen snijden.

  6. De rijst, de zonnebloempitten en de rozijnen toevoegen. Ongeveer 3 minuten roerbakken.

  7. Bouillon er bij schenken. Zorg dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder de bouillon blijft.

  8. Langzaam laten koken totdat de rijst gaar is, kijk op de verpakking voor de duur. Rijst moet droog koken.

  9. Kurkuma en de bosuien toevoegen, en nog even op een laag vuur verwarmen. Gedurende niet meer dan ongeveer drie minuten.