Erg lekker bij deze soep is roggebrood belegd met oude kaas.
Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes.
Maak de gember schoon en rasp deze.
Verhit in een grote soeppan de olie en fruit daarin de gesnipperde ui en de gemberrasp in ongeveer 5 minuten. Af en toe roeren.
Maak de winterpeen schoon en snij deze in plakjes.
Maak het teentje knoflook schon en snij deze fijn.
Doe de winterpeen en knoflook in de soeppan en laat dit nog even 2 minuten doorbakken.
Voeg het blokje groentebouillon toe, driekwart liter water en de kokosmelk.
Soep aan de kook brengen en gedurende 15 minuten zachtjes laten doorkoken zodat de winterpeen gaar kan worden.
Pureer de soep met een staafmixer of de keukenmachine wat ietwat lastiger gaat.
Pers de sinaasappel uit en roer het sap door de soep. Eventueel op smaak brengen met een beetje zout en chilipeper of gewone peper.