Dit gerecht smaakt overigens heerlijk bij gebakken aardappelen of gebakken krieltjes
Snij het vlees in kleine blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Bestrooi het vlees met wat zout en wat peper
Maak de uien en de teentjes knoflook schoon en snipper deze.
Ook de winterpeen schoon maken en deze in plakjes snijden die niet al te dun zijn.
In een braadpan de boter verhitten en de blokjes vlees rondom aanbraden. De spekreepjes of spekblokjes ongeveer 2 minuten mee bakken.
Ui, knoflook en de winterpeen toevoegen, en ongeveer 2 minuten zachtjes mee bakken.
Nu de wijn er bij doen, het water, de tijm en de laurierblaadjes.
Het bouillonblokje verkruimelen en aan de stoofpot toevoegen.
De pan nu afdekken en zachtjes gedurende drie uur laten stoven.
Champignons schoonmaken met wat keukenpapier en in grote stukken snijden.
In een andere pan wat boter verhitten en de champignons ongeveer 5 minuten bakken. Regelmatig roeren.
Voeg op het laatst de champignons aan de stoofpot toe.
Als de stoofpot te dun is, kun je deze eventueel met wat maizena dikker maken. Eventueel kun je de stoofpot nog wat op smaak brengen met zout en peper, maar dit is normaliter niet nodig.