De soort vlees die er bij dit gerecht wilt eten, laten we je helemaal zelf kiezen. Klapstuk, verse worst, rook worst, en ga zo maar door. Het is er allemaal lekker bij.
De aardappelen schillen en in stukken snijden die ongeveer even groot zijn.
De ui schoonmaken en in ringen of halve ringen snijden.
Maak de winterpeen schoon, en schraap de buitenkant van de wortel af. Op deze manier zijn alle vieze en vuile stukken van de wortels verwijdert.
Snij de winterpeen in stukken. Eventueel kun je er nog wat stukjes knolselderij bij doen.
Wat in een grote pan doen met wat zout. Doe de aardappelen, de winterpeen, en de uien in de pan. Kook het geheel ongeveer 20 tot 25 minuten totdat alles gaar is.
Giet de hutspot af, en stamp de hutspot met een pureestamper.
Doe de melk erbij, en het klontje boter. Roer de hutspot nog eens goed door elkaar, en voeg eventueel zout en peper toe.