Met deze kleine aanpassingen, en je eigen creativiteit, is dit een gerecht voor alle jaargetijden.
Snij de runderlappen in blokjes. Maak ui en knoflook schoon en snipper deze.
Maak de winterpeen schoon en snij de peen in plakjes. Schil de aardappelen en snij dit in kleine blokjes.
Boter in een braadpan verhitten en het vlees aan alle kanten bruin bakken. Spek gedurende 2 minuten meebakken.
Ui, knoflook, aardappelen, en winterpeen toevoegen. Ongeveer 2 minuten meebakken. Strooi nog wat zout en peper over het vlees.
De wijn, ongeveer 4 deciliter water, de tijm, en de laurierblaadjes in de pan doen. Het bouillonblokjes verkruimelen en toevoegen.
Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 3 uur op een zacht vuur stoven.
Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snij deze in vier partjes.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de champignons in ongeveer 5 minuten.
Voeg de gebakken champignons bij het vlees.
Doe wat maizena bij het kookvocht als dit te dun is, en roer dit door het kookvocht.
Eventueel de stoofpot nog op smaak brengen met een beetje zout en peper.