Ga terug
Afdrukken

Recept Runderstoofpot met aardappel en wortel

Met deze kleine aanpassingen, en je eigen creativiteit, is dit een gerecht voor alle jaargetijden.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Wortels
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 2 uren
Totale Tijd 2 uren 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 635 kcal

Ingrediënten

  • 2 Grote winterpenen, of 150 gram waspeen
  • 2 Grote waardappelen
  • 700 Gram Runderlappen, of dezelfde hoeveelheid gehaktballetjes
  • 2 Uien
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 50 Gram Boter
  • 100 Gram Spekreepjes
  • 3,5 Deciliter Rode wijn
  • Water
  • 0,5 Theelepel Tijm
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Blokje Runderbouillon
  • 250 Gram Champignons
  • 2 Eetlepels Maizena

Bereiding

  1. Snij de runderlappen in blokjes. Maak ui en knoflook schoon en snipper deze.

  2. Maak de winterpeen schoon en snij de peen in plakjes. Schil de aardappelen en snij dit in kleine blokjes.

  3. Boter in een braadpan verhitten en het vlees aan alle kanten bruin bakken. Spek gedurende 2 minuten meebakken.

  4. Ui, knoflook, aardappelen, en winterpeen toevoegen. Ongeveer 2 minuten meebakken. Strooi nog wat zout en peper over het vlees.

  5. De wijn, ongeveer 4 deciliter water, de tijm, en de laurierblaadjes in de pan doen. Het bouillonblokjes verkruimelen en toevoegen.

  6. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 3 uur op een zacht vuur stoven.

  7. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snij deze in vier partjes.

  8. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de champignons in ongeveer 5 minuten.

  9. Voeg de gebakken champignons bij het vlees.

  10. Doe wat maizena bij het kookvocht als dit te dun is, en roer dit door het kookvocht.

  11. Eventueel de stoofpot nog op smaak brengen met een beetje zout en peper.